Bosquerol. Home de Bosc

El concepte forestal va més enllà dels boscos. La paraula forestal, descriu un conjunt d'entorns rurals, on hi trobem diferents ambients o ecosistemes naturals. Boscos, prats, rius, matollars, pastures, erms, deveses, camps, riberes i molts d'altres, són els paratges que queden inclosos en aquesta definició, així com també ho són els ecotons, que són les zones de transició entre aquests diferents espais.Tot plegat, junt amb tota activitat que s'hi desenvolupa, són els dominis del Bosquerol...

Races Autòctones, Nou Dossier del DAAAR



El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha editat el "Dossier Tècnic" número 44, dedicat en aquesta ocasió a les “Races Autòctones (II)".

Aquest "Dossier Tècnic" és la continuació del publicat al mes de juny, també dedicat al mateix tema. En ell es dóna una àmplia informació sobre races autòctones catalanes agrupades en races equines, races avícoles i el gos d'atura.

De totes aquestes races autòctones es descriuen, entre d'altres aspectes, el seu origen, la distribució geogràfica i les característiquesde la raça. Les races equines i avícoles que es detallen en aquest "Dossier Tècnic" són: Ase Català; Cavall Pirinenc Català; Gallina Empordanesa; Gallina Prat; Gallina Penedesenca, i l'Oca Empordanesa.

La presentació de la publicació en aquesta ocasió la realitza Jordi Bertran, director general de Desenvolupament Rural, i en l'entrevista de la contraportada es pot conèixer l'opinió d'Esteve Bosch , membre fundador i secretari de l'Associació per al Foment de la Raça Asinina Catalana (AFRAC).


El nou "Dossier Tècnic" es pot consultar a

http://www.ruralcat.net/web/guest/gecnews.module.ruralcat/-/journal_content/56_INSTANCE_8hUE/10136/1051312

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada