Bosquerol. Home de Bosc

El concepte forestal va més enllà dels boscos. La paraula forestal, descriu un conjunt d'entorns rurals, on hi trobem diferents ambients o ecosistemes naturals. Boscos, prats, rius, matollars, pastures, erms, deveses, camps, riberes i molts d'altres, són els paratges que queden inclosos en aquesta definició, així com també ho són els ecotons, que són les zones de transició entre aquests diferents espais.Tot plegat, junt amb tota activitat que s'hi desenvolupa, són els dominis del Bosquerol...

Protecció d'Oliveres

La Fundació Terra i Paisatge (FTiP) va signar amb l'Ajuntament d'Ulldecona un conveni d'assessorament territorial per a la redacció d'un pla de Gestió de les Olives mil·lenàries del Municipi, per a mirar d'establir un projecte per a la salvaguarda d'una part del nostre patrimoni natural .


La FTiP va encarregar a un Bosquerol, Biòleg i Enginyer Tècnic Agrícola , que els va redactar després d'un concís estudi, el que en el temps va esdevenir com el Pla de Gestió dels Oliverars Monumentals d'Ulldecona.

Posteriorment, el FTiP va entregar aquest plà a l'Ajuntament per a que li servís d'orientació de les polítiques futures.I es veu que les oliveres encara segueixen allí, tot i que encara no s'ha conseguit la protecció total de les oliveres.
http://amicsarbres.blogspot.com/2007/02/expoli-doliveres-monumentals.html



En la línia d'alguna de les accions proposades al pla, s'estan fent convenis entre propietaris-ajuntament; i encara més, la Taula de Sènia ha iniciat un projecte per a protegir i valoralitzar les oliveres amb producció d'oli d'oliveres mil·lenaries: http://www.asociacionterritoriosenia.org/



Les zones verdes són els sectors d’oliveres mil·lenàries. La marró reuneix la zona de la Ermita
(pintures rupestres) i les moles de la Serra del Godall del terme. La zona lila engloba els regadius periurbans i basses de la Foia d’Ulldecona. Les zones grogues corresponen a la ampliació de la Xarxa Natura 2000 (la de l’esquerra són les garrigues de la ZEPA de l’esparver cendrós).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada